Petra Bujoková

Jestřábí ostrovy v Atlantiku – ROK 2024 i 2025 plně obsazen. Zkuste hledat v sekci ZÁJEZDY PRO CK

Program:

Prozkoumáme tři z devíti ostrovů (plus nakoukneme do hlavního města čtvrtého ostrova), vozit se budeme devítimístným autem. Mezi ostrovy se přemístíme letecky a trajekty.

Počet nocí na Azorech: 11

Počet osob: 7

Cena: Rozpočet pošlu na vyžádání.

Neobvyklá cesta za dobrodružstvím, kdy nelze přesně určit náš program, kdy vše bude záviset na náladě azorské tlakové výše, kdy nahlédnete do tajů fascinujících přírodních úkazů a kdy vás bude přecházet zrak z nadměrných rozměrů místní květeny.  

UBYTOVÁNÍ:

Faial – dvoulůžkové – čtyřlůžkové pokoje v penzionu. Snídaně v ceně.

Pico – dvoulůžkové – čtyřlůžkové pokoje v penzionu. Snídaně za příplatek.

Sao Jorge – dvoulůžkové pokoje s i bez wc, čtyřlůžkové pokoje s palandami bez wc – rozdělení pokojů nelze garantovat. Nutno počítat s možným sdílením pokoje s jinými účastníky zájezdu. Některé pokoje mají společné sociálky na chodbě. Zde máme k dispozici celý hostel jen pro nás – obrovská kuchyň, vlastní stravování. Využíváme místního grilu – společné večeře.

Sao Miguel – jedna noc v hotelu – dvoulůžkové pokoje

 

PROGRAM: (takto naplánovaný program by byl ideální. Vše ovšem závisí také na přízni počasí a trajektech, které budou známy až v dubnu)

Den 1: Odlet na Azorské ostrovy se dvěma mezipřistáními. Přílet na ostrov Faial. Ubytování (3 noci vč. snídaně) ve Varadouro na pobřeží Atlantiku (možnost koupání v krásných lávových jezírcích).

Den 2: Vyjížďka k sopečnému kráteru Caldeira,  prohlídka hlavního města Horta s vyhlídkou na záliv Caldeira do Infermo, procházka kolem mořského útesu Morro de Castelo Branco.

Den 3: Jednoduchý trek (3 hod) divokou přírodou kolem levády v severní části ostrova. Návštěva vzdělávacího vulkanického centra Capelinhos, piknik při západu slunce na nejzápadnějším výběžku ostrova (Vulcao dos Capelinhos).

Den 4: dopoledne relax, koupání, fakultativně půldenní výlet za pozorováním velryb (vyjížďka člunem na oceán – cena cca 55€). Odpolední trajekt na ostrov Pico, ubytování poblíž Sao Roque. Divoká pobřeží z černé lávy, prohlídka malebných vesnic s typickou azorskou architekturou, příjemná zastávka v netradičním Cella baru, jež je významným architektonickým dílem místního umělce), ubytování v hostelu bývalého františkánského kláštera (3 noci vč. snídaně).

Den 5: Okruh po sopečkách a severovýchodě ostrova Pico (hory, pobřeží, koupání…)

Den 6: Celodenní výstup na nejvyšší horu Portugalska Ponta do Pico (2351 m). Alternativní program: relax u vody, příp. kratší túra.

Den 7: Trajekt na ostrov Sao Jorge, krátká prohlídka přístavu Velas, návštěva místní sýrárny s ochutnávkou výtečného portugalského sýra. Ubytování v novém hostelu (který máme celý jen pro naši skupinu) v městečku Urzelina (4 noci).

Den 8: Nejkrásnější trek na ostrově „Caldeira do Santo Cristo – Faja dos Cubres“ – dvouhodinový sestup z hor k oceánu skrz svahy poseté hortenziemi a jinou divokou květenou. Po cestě se můžete osvěžit koupáním pod vodopádem a v laguně. Možnost zkombinovat s jednoduchým kaňoningem – slézání vodopádů, brod říčkou.

Den 9: Volný den. Koupání v lávových jezírcích a na krásné malé opuštěné pláži.

Den 10: Cyklovýlet (není povinný – trasu lze absolvovat rovněž autem) po nejvyšším pohoří ostrova (v cca 1000 m n.m.), část trasy se necháme vyvézt autem a pak už si budeme vychutnávat jízdu po kopečcích, jež zakončíme sjezdem k pobřeží. Cesta nabízí výhledy na překrásné krátery připomínající golfové jamky a okolní ostrovy (Pico, Faial, Graciosa, Terceira). Odměnou nám bude koupání v lávových jezírcích Faja do Ouvidor – pro mě nejhezčí koupání na Azorech.

Den 11: podle nálady možnost výletu na lávová jezírka v Calhetě. Odpoledne odlet na ostrov Sao Miguel, ubytování v hostelu v hlavním městě Azorských ostrovů – Ponta Delgada,  večerní procházka městem.

Den 12: ráno odlet domů

Program výletů se bude měnit v závislosti na počasí a rozhodně není garantován!!!

 

Povídání o mé cestě po Azorech (divočejším způsobem) si můžete přečíst zde: https://bujocka.cz/wp-content/uploads/2016/09/%C4%8Dl%C3%A1nek-azory.pdf

Fotogalerie z mých cest po Azorech je zde: https://www.zonerama.com/Bujocka/Album/6860628

a https://www.zonerama.com/Bujocka/Album/6861607

 

Tento zájezd je vytvořen pro skupinu mých kamarádů a známých, není organizován žádnou cestovní kanceláří.

50 KČ Z KAŽDÉ OSOBY VĚNUJI V TOMTO ROCE OPĚT NA CHARITU. KOMU, TO SE DOZVÍTE KONCEM ROKU.

 

 

Napsat komentář